Eurojackpot Resultat – Högsta vinster i Eurojackpot historia

2 april 2023

Eurojackpot är en populär europeisk lotteri som startade 2012. Det spelas i 18 olika europeiska länder, inklusive Sverige. Lotteriet erbjuder spelarna en chans att vinna enorma summor pengar genom att välja fem nummer mellan 1 och 50, samt två extra nummer mellan 1 och 10.

Eurojackpot resultat: hur fungerar det?

Eurojackpot resultat dras varje fredag kväll i Helsingfors, Finland. Lotteriet är mycket populärt eftersom det erbjuder en hög vinstchans och priser i flera olika nivåer, inklusive en jackpott som börjar på €10 miljoner.

För att vinna jackpotten måste en spelare matcha alla sju nummer som har dragits. Men även om en spelare inte lyckas matcha alla nummer, finns det fortfarande en chans att vinna pengar genom att matcha färre nummer. Ju fler nummer en spelare matchar, desto högre blir vinsten.

Högsta vinster i Eurojackpots historia

Sedan Eurojackpot lanserades 2012 har det funnits många stora vinnare. Här är några av de högsta vinster i Eurojackpots historia:

  1. €90 miljoner – Den största jackpotten som någonsin vunnits i Eurojackpot vanns av en spelare från Tjeckien i maj 2015.
  2. €84,8 miljoner – En spelare från Finland vann den andra största jackpotten i Eurojackpots historia i augusti 2016.
  3. €79 miljoner – I februari 2019 vann en spelare från Tyskland den tredje största jackpotten i Eurojackpots historia.
  4. €76,7 miljoner – En spelare från Finland vann den fjärde största jackpotten i Eurojackpots historia i november 2018.
  5. €75,7 miljoner – I juni 2018 vann en spelare från Tyskland den femte största jackpotten i Eurojackpots historia.

Det är inte bara jackpottvinster som gör Eurojackpot så populärt. Lotteriet erbjuder också flera mindre priser i olika nivåer. Till exempel, om en spelare matchar fem nummer och ett av de extra numren, vinner de en andra pris på flera miljoner kronor.

Eurojackpot resultat: hur kan man kolla sina nummer?

Efter varje dragning publicerar Eurojackpot resultat på nätet. Spelarna kan kontrollera sina nummer genom att besöka Eurojackpots officiella hemsida eller genom att kontrollera med sin lokala lotterihandlare.

Det finns också flera appar tillgängliga som kan hjälpa spelarna att kontrollera sina nummer automatiskt. Med dessa appar kan man registrera sina nummer och få automatiska meddelanden om resultatet av varje dragning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *